torsdag 12 juni 2008

Skolavslutning!

Efter en jättebra natt (A sov till 07:00 och var bara vaken en gång på natten!!) var det så dags för skolavslutningen. Först fika med förskoleklassen och J kl 9. Pratade med massor av föräldrar och bar omkring A i sjalen. Hon var supernöjd med det. Sen samling vid flaggstången, och tack för att solen sken!! A skulle sova, trodde jag, men det struntadehon i. Mycket fin sång, bra tal och gåshud med tårar i ögonen... Alltid lika fint! Sexåringarna gav niorna varsin röd ros. S hade sin nya L&B-klänning och var strålande vacker. P kom så småningom och fick A att somna till slut.
Sen hämtade vi H på dagis och kramade om en av fröknarna som inte skulle vara med på festen i morgon.

Och så åkte hela familjen iväg på traditionsenligt restaurangbesök. Tyvärr var det kö på PizzaHut, så vi åt faktiskt på Ikea. Billigt och gott blev det i alla fall.

Hemma öppnade vi barnens sommargåvor. De får den inför nästa termin, och innehållet ska vara en ledtråd till höstens TEMA. Ofta är det lätt, t ex när det var Selma Lagerlöf så fick de en gåsfjäder, en kopia av en tjuga och lite annt. Edvard Munch: de fick en pusselbit av en tavla, en norsk flagga och en sockermunk mm. Tusen och en natt: en burk sand, en matta, en del av en saga mm.
Men nu får ni hjälpa mig! Detta låg i årets sommargåva, vilka var inslagna i sammetstyg:
  1. En flagga. (H fick USA, J fick Iran)
  2. En liten svart gummiring, typ o-ring
  3. En övning att göra under lovet; studsa en boll mot marken flera gånger
  4. En Fortunecookie
  5. Uppmaningen att leta upp en sten som får plats i handflatan och ta med den till skolan

Vad kan det vara??????

1 kommentar:

Unknown sa...

kina var min första tanke, men med tanke på tidigare teman så är det inte det... :-)

/Maria